In luna ianuarie am invatat despre timp mai mult decat credeam ca stiu. Ca e ireversibil, o stiam, ca e pretios, stiam dar, ca poate trece atat de repede, nu stiam. Si cand spun repede ma refer la zilele in care ma trezeam, ma asezam cu cartile, cursurile in fata si eram convinsa ca ziua abia incepe iar cand ridicam ochii, Bogdan déjà intra pe usa, ceea ce insemna ca e ora sapte seara.

In luna ianuarie nu m-am uitat la TV in schimb, am ales sa ma uit la filmele care-mi plac caci timpul este mult prea pretios ca sa-l pierd fara sa invat ceva. Nu am iesit la petreceri, zile de nasteri, shopping, in schimb, mi-am canalizat toata energia si atentia sa inteleg. Sa inteleg ce citesc, ce invat, ce trebuie sa vorbesc, pentru ca-mi doresc sa fac lucrurile calumea. De fapt, in luna ianuarie am inteles ca timpul inseamna prioritizare. Nu poti si nici nu e nevoie sa le faci pe toate in schimb, poti face ceea ce-ti aduce beneficii si stare de bine.

Nu exista “voi incepe … cand o sa am suficient timp” sau “cand voi fi suficient de pregatit”. Este doar o scuza creata de noi pentru a amana lucrurile. Nimeni nu va veni sa ne dea un minut, o ora sau ani in plus. Lucrurile trebuiesc facute aici, acum. Pana sa simt acest lucru caci de inteles il intelegeam, in teorie (e ca si cu sportul si mancatul sanatos, toti stiu totul dar putini sunt cei care face), mai aveam tendinta de a lasa lucrurile de azi pe maine cu gandul: “Ahhh e si maine o zi” acum stiu ca maine poate fi ziua in care va fi prea tarziu pentru ca maine, se intampla altceva care ne solicita timp si atentie.

Nu va exista niciodata suficient timp sa incepeti sa faceti sport daca aceasta nu este alegerea voastra. Zilele trecute, in pauza dintre antrenamente o fata mi-a spus ca sportul a invatat-o sa se opreasca din a mai sta ore bune peste program. O mai face dar, doar atunci cand e cu adevarat ceva important. Stiind ca are programare la sala, se concentreaza la task-urile pe care le are si face sa le reuseasca pana sa plece. Acum, pe langa faptul ca a inceput sa aiba grija de ea, are si un somn mai linistit pentru ca stie ca toate sunt puse la locul lor.

Nu exista “sa am suficient timp”. Exista alegeri si prioritizari. Orice alegere aduce dupa sine un efect iar partea buna este ca noi, prin propriile decizii putem face ca  acel efect sa fie sau nu in favoarea noastra.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Comments

comments