Cum sa slabesti fara sa numeri caloriile

Cu siguranta te vei intreba daca chiar se poate scadea in greutate fara sa numeri caloriile si raspunsul este: da. Cu ajutorul urmatoarelor principii pe care ti le voi enumera, vei reusi cel putin, sa initiezi procesul.

 
 
Concentreaza-ti atentia asupra alimentelor integrale

In loc sa numeri caloriile, concentreaza-te pe consumul de alimente care sunt dense in nutrienti si satioase. Acestea includ legume, fructe, cereale integrale, proteine slabe si grasimi sanatoase. Aceste alimente au, in general, mai putine calorii si mai multe fibre.

 
Include proteine la fiecare masa

Consumul a 1.2-1.4 g proteine / kg corp ajuta la imbunatatirea compozitiei corporale si la cresterea flexibilitatii metabolice. De asemenea, proteinele cresc gradul de satietate si ajuta la echilibrarea semnalelor de foame-satietate.

 
Include zarzavaturi si legume cu frunze la fiecare masa

Zarzavaturile si legumele cu frunze sunt in mod natural sarace in calorii insa pline de nutrienti, antioxidanti, fibre, vitamine si minerale. De asemenea consumul constant de vegetale, sustine caile de detoxifiere ale ficatului, imbunatateste tranzitul si ajuta la prevenirea dezvoltarii a afectiunilor cronice asociate cu stilul de viata si alimentatie dezechilibrate. 

 
Gateste mai des

Gatitul este un instrument puternic pentru initierea si mentinerea scaderii in greutate. Pregatindu-ti propriile mese poti controla ingredientele, marimea portiilor si metodele de gatire. In ceea ce priveste metodele de gatire, alege sa gatesti prin coacere, fierbere, blanșare sau sotare rapidă a alimentelor folosind o cantitate minima de unt sau ulei.

 
Acorda atentie portiilor

Este important sa acorzi atentie portiilor pe care le consumi. In acest sens iti este de ajutor  urmatorul indice: umple jumatate din farfurie cu legume, un sfert cu proteine si un sfert cu cereale integrale si sa fii atent la dressingul ales pentru asezonare.

 
Asculta-ti corpul

Mananca cand ti-e foame si opreste-te cand esti potrivit de satul. Invata sa faci diferenta dintre foamea fizica si cea emotionala. Fii atent la felul in care se simte corpul tau si evita sa mananci din plictiseala, stres sau alti factori declanasatori emotionali.

 
Hidrateaza-te

De preferat cu apa, apa infuzata sau ceaiuri de plante. Aportul de apa din alimente si mancaruri asigura aproximativ 20-25% din necesarul hidric pe zi iar diferenta trebuie asigurata din hidratare cu apa.

 
Ramai activ

Introdu in activitatile tale si exercitiul fizic. Acesta poate fi practicat in mai multe moduri: de la antenamente structurate pana la ciclism, inot, dans, tenis de camp sau de masa etc. Iar cel mai important exercitiu fizic pe care-l recomand tuturor, este mersul pe jos, zilnic. De la 7.000 pana la 13.000 de pasi pe zi sunt necesari pentru a obtine toate beneficiile pe care le poate oferi exercitiul fizic.

Daca esti interesat/a de continutul pe care-l creez, te invit sa te abonezi la paginile mele din mediu digital (Facebook si Instagram) iar daca ai nevoie de indrumarea mea, te invit sa studiezi variantele de colaborare existente pe pagina de servicii si tarife .

Mentionez ca informatiile prezentate in articolele publicate au caracter general si informativ, fiind destinate sa ofere o perspectiva asupra subiectului abordat si sa ajute cititorii sa inteleaga mai bine acest aspect. Inainte de a lua orice decizie sau actiune bazata pe informatiile furnizate, va recomand sa cautati sfatul unui specialist sau sa faceti propriile cercetari si analize suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *