Azi am decis sa fie ziua mea libera intre examene si dupa o jumatate de zi in care am vegetat, stomacul a zis ca e timpul sa mancam. Nu am stat mult pe ganduri si impreuna (eu si stomacul) am hotarat ca bruschetele  si cafeaua se incadreaza perfect in aceasta atmosfera.

Nu am respectat reteta bruchetelor traditionale pentru ca-mi era prea lene sa ies din casa asa ca, in loc de minunata bagheta frantuzeasca am folost paine cu fibre iar busuiocul proaspat a fost inlocuit cu busuioc uscat. Am resuscitat putin ulei de masline de pe fundul sticlei si m-am pus pe gospodarit. Totul era perfect si aromat pana cand, cafetiera a decis sa strice aceasta idila dintre mine si bruscheta si in cateva clipe aragazul s-a transforma intr-o balta de cafea. Daca ar decide sa cada frumos, compact poate eram mai zen dar nu se putea asa ceva asa ca, doua dintre bruschete au fost cu aroma de cafea 🙂

Cu toate acestea, vreau sa va spun ca am avut parte de cele mai gustoase bruschete care pe langa faptul ca sunt super usor de facut sunt si satioase.

Important e sa nu uitati de usturoi. Dupa mine, este ingredientul cheie. Dupa ce rumeniti painea, taiati usturoiul in jumatate si ungeti feliile. Eu am prajit painea in tigaie din comoditate dar stiu ca se mai face si la cuptor.

Indiferent de cum alegeti sa gatiti, cu paine prajita la tigaie sau cuptor, cu busuioc proaspat sau nu, sunt convinsa ca o sa va placa maxim si va spun Bon Appetit ( faimoasa replica din filmul Julia and Julie)

 

(Visited 57 times, 1 visits today)

Comments

comments