Este acel fel de mancare care-mi iese bine. Desigur, pana aici am mancat si piure din cartofi pe jumatate fierti, alteori cu prea multa sare, de cateva ori ziceai ca mananci uscatura iar daca nu era niciuna dintre astea atunci, sigur era o simpla supa de cartofi dar, intr-un final, am reusit. Acum, pot sa ma laud cu un piure de cartofi cremos si echilibrat la gust.
In plus, piureul poate fi servit ca fel principal de mancare sau poate fi completat cu o salata.

Variant mea de piure de cartofi cu busuioc:

4 cartofi albi
1 lingurita de unt
Lapte
Busuioc uscat (dupa gust)
Marar proaspat
Sare si piper
(dupa gust)

Preparare: dureaza aproximativ 30 de minute

Dupa ce fierb cartofii, scurgeti apa dar nu pana la capat. Este un mic secret pe care mi l-a spus mama si care ma ajuta sa obtin acea textura cremoasa. Nu stiu sa va spun cata apa trebuie sa ramana dar este fix momentul in care e la limita dintre a fi sau a nu mai fi apa 🙂

Pasul 2. Incepeti sa pisati cartofii apoi adaugati lingurita de unt, lapte (aproximativ 50 ml, in general ma uit sa fie echilibrat), sare si continuati sa amestecati. Eu folosesc doar presa pentru piure pe care o are cam toata lumea dar daca vreti puteti folosi si blenderul manual. Amestecati, pisati si gustati. Dupa caz, mai adaugati lapte. Cand ajungeti la acea textura cremoasa, adaugati busuiocul si piperul (dupa gust).

Pasul 3. Asta e ultimul pas si dupa ce puneti piureul in farfurie, adaugati cateva firicele de marar. Important este sa faceti acest lucru la final ca sa-i simtiti gustul verde si proaspat in aroma finala.

Aceasta este varianta mea de piure care sper ca v-a convins sa-l incercati si astep sa-mi povestiti si variantele voastre.

Data viitoare gatim paste cu un sos aromat.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Comments

comments