Cred ca este de prisos sa scriu beneficiile consumului de fructe si legume si nici nu voi face acest lucru. In schimb, voi scrie despre trei produse alimentare care le-am denumit: medicamente pentru imunitate din bucatarie. Aceste alimente ne ajuta sa trecem cu capul sus pe langa racelile caracteristice acestui sezon.

Un numar mare de legume si fructe sunt recomandate in diverse terapii datorita diversitatii de substante care intra in compozitia acestora: vitamine, saruri minerale, fibre, antioxidati si altele. Toate aceste elemente influenteaza in mod direct functionarea organismului si implicit starea de sanatate eu insa, voi vorbi doar despre trei produse care sunt sigura ca se regasesc in bucataria tuturor: ceapa, usturoiul si patrunjelul.

Proprietatile culinare si terapeutice ale acestor legume sunt recunoscute universal si pe buna dreptate. Inainte de a descrie pe scurt constituietii principali care ajuta la intarirea imunitatii, vreau sa mentionez ca, pentru a obtine beneficiul maxim din aceste alimente, trebuie sa le consumam responsabil, constant si cu masura.

Usturoiul

Vitamine: A, B1, B2, C, E, PP

Saruri minerale (cele mai importante): K, Ca, Mg

Datorita actiunii antibacteriane si antifungice este indicat in prevenirea si tratarea infectiilor respiratorii.

Ceapa

Vitamine: A, B1, B2, C, E, PP

Saruri minerale (cele mai importante): K, Na, P

Este indicat in afectiunii respiratorii precum bronsita, laringita, gripa, tuse.

Patrunjelul

Vitamine: C, B1, B2, provitamina A

Saruri minerale (in cantitati crescute): Na, K, Ca, Mg si oligoelemente precum Fe, Cu, Mn

Este un excelent antiseptic iar datorita continutului ridicar de fier ii sunt atribuite calitati antianemice.

Categoric, vegetalele enumerate sunt doar o mica parte din cate mai sunt dar, dupa mine, acestea sunt printre cele mai familiale noua, prezente atat in piata cat si in supermarket si foarte accesibile financiar.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Comments

comments