Exercitiul fizic este printre putinele modalitati sanatoase si sigure care ne ajuta sa scapam de stres.

Deseori, in momente de criza, pe langa preocuparea de a gasi cea mai buna solutie pentru situatia creata, creierul, cauta in paralel si o cale de a ne relaxa iar, in urma search-ului ne ofera sub forma de imagine (sau senzatie) acel moment in care ne-am simtit cel mai bine si care a fost cel mai eficient pentru reechilibrarea emotionala, pentru ca asa suntem noi programati, sa fim in echilibru si, sa pastram aceasta stare pentru cat mai mult timp.

Am inteles acest truc al creierului intr-un moment de criza cand, m-am vazut alergand. Imi simteam respiratia, pulsul, imi auzeam pasii. A fost o imagine care s-a derulat cu viteza luminii in fata ochilor dar care mi-a oferit acel moment de pauza de care aveam nevoie iar acum, ori de cate ori sunt pusa in situatii de intensitate emotionala maxima, incep sa alerg, acolo, in gand si, totul devine mai simplu.

Este un exercitiul al creierului care il resimt fizic si care imi face bine. Datorita acestei legaturi sport – stare de bine, am scapat de prostul obicei de a manca in situatii de stres, comportament alimentar raspandit in randul adolescentilor, femeilor si a barbatilor dar de care sunt convinsa ca oricine poate scapa doar e nevoie de crearea asocierilor corecte care se formeaza in urma alegerilor pe care le facem.

Tu cum scapi de stres?

76a5a61efb7ef9e9d6c7484bf76f60b0

(Visited 67 times, 1 visits today)

Comments

comments