Picioarele nu vor fi niciodata cu adevarat frumoase daca portiunea interioara a coapselor este slab tonifiata. Exista mai multe modalitati prin care putem reduce greutatea si circumferintele: urmarea unui program de slabire prin ajustarea portiilor, masaj, interventii chirurgicale, impachetari si multe altele insa tonifierea musculara, o putem obtine doar prin sport.

Coapsele lipsite de tonus pot pereclita si imaginea slabutelor asa cum, portiunea interioara a picioarelor este mai pretentioasa decat restul grupelor musculare.

Acumularea tesutului adipos in zona coapselor si a feselor, este o conditie specifica femeilor datorita bagajului genetic si hormonal iar asta inseamna ca, “lupta” pentru acest “teritoriu” va fi continua. Pe langa determinismul genetic, si stilul de viata are “un cuvant de spus” in depozitarea grasimilor si aparitia celulitei pe coapse. Pe langa dureri de spate, sedentarismul duce inevitabil si la slabirea muschilor iar in consecinta veti obosi chiar si dupa 10 genuflexiuni. Partea buna este ca lucrurile se pot schimba.

Fie ca alegeti sa mergeti la o sala de sport sau sa va antrenati acasa, asigurati-va ca in programul vostru de antrenament se regasesc si exercitii care vizeaza interiorul coapsei. Sigur, este demonstrat stiintific ca nu putem vorbi despre o slabire “targetata”, insa antrenarea constanta si progresiva a muschilor impreuna cu o alimentatie echilibrata duc la remodelarea armonioasa a corpului.

Un mic test pentru interiorul coapsei

Pentru inceput sa facem un mic test. Ridicati-va si apropiati picioarele. In mod normal, ar trebui sa observati un spatiu (nu ma refera la o distanta prea mare aka “paranteze”) care se formeaza intre ele si o forma bine definita in litera V cu ingustarea coapsei spre genunchi.

Acum, palpati coapsele si observati distribuirea tesutului gras. Este simetric ? Aceasta mica analiza va ajuta sa va faceti o concluzie obiectiva despre starea coapselor si da, chiar daca sunteti detinatoarea siluetei tip “para” la fel ar trebuie sa observati acel spatiu. Daca totul e in regula pana aici, studiati-va in oglinda si apreciati felul in care se vede interiorul coapsei. Asa cum am mai spus, si slabutel pot constata flascitatea tesuturilor in aceasta zona. Raspunsul vi-l dati tot voua si decizia la fel e in mainile voastre.

Actiune = rezultat

Cum scapam de grasimea de pe interiorul coapsei?

Prin fandari, genuflexiuni, strangeri si ridicari cu sau fara greutati precum si prin folosirea accesoriilor sportive precum inelul de pilates, fit ball, banda de rezistenta si discuri de alunecare. Cu ajutorul acestora, veti reusi sa diversificati orele de sport si sa cresteti nivelul de dificultate al exercitiilor. Daca sunteti la inceput, recomand sa cereti ajutorul instructorului in utilizarea echipamentelor.

Sa retinem ca practicarea exercitiilor la sala sau acasa vor avea un efect scazut daca stilul de alimentare ramane unul dezorganizat. Un regim alimentar echilibrat va va ajuta sa slabiti iar exercitiile va vor ajuta la modelarea si tonifierea coapselor.

In zilele ce urmeaza, voi posta pe contul meu de instagram si pagina de facebook exercitii pentru interiorul coapsei pe care le puteti introduce in programul vostru de antrenament.

Daca doriti sa cumparati cateva dintre echipamentele enumerate mai sus puteti accesa urmatoarele pagini:

inelul pilates – de la 40 lei
fit ball – de la 39 lei
banda de rezistenta – de la 16 lei
discuri de alunecare – de la 50 lei

Health & Beauty Blogger
(Visited 615 times, 1 visits today)

Comments

comments