De cate ori atunci cand faci cumparaturi citesti eticheta de pe produs? Si inca o intrebare: Te-ai gandit vreodata cate ore de sport “te costa” acele pofte “nevinovate”?

Un stiudiu efectuat recent de catre americani, a raspuns la aceste intrebari si datorita experimentului au descoperit o noua modalitate datorita careia noi, consumatorii, am putea sa ne corectam comportamentul alimentar si am deveni mai selectivi atunci cand mergem la supermarket. Studiul a implicat 234 de participanti care au fost rugati sa citeasca etichetele produselor si sa decida daca ar pune sau nu acel aliment in cosul de cumparaturi, singura diferenta erau simbolurile regasite pe acele etichete.

Astfel, primul grup de intervievati a citit etichete care contineau doar date standard despre produs iar cel de-al doilea grup avea inscris si echivalentul acelor produse in durata de activitate fizica necesara pentru arderea caloriilor ce se contin in alimentul ales.

La incheierea experimentului participantii care aveau inscris echivalentul produselor in ore de sport au confirmat ca, aceasta informatie este utila in echilibrarea continutului alimentar, in special cand vine vorba de “micile placeri culinare” care sunt in afara listei de cumparaturi.

Tu ce zici? Ai vrea sa stii cate ore de sport inseamna alegerile tale alimentare?

(Visited 121 times, 1 visits today)

Comments

comments