Cu siguranta, cel putin o data, fiecare dintre noi a cautat pe youtube urmatoarele sintagme: exercitii pentru un abdomen plat, exercitii pentru picioare frumoase, exercitii pentru brate tonifiate si altele. La fel am facut si eu iar unele video-uri chiar ma motivau, mai bine zis, tipele care faceau demonstratia erau factorul motivant si uite asa mai in gluma, mai in serios mi-a aparut ideea de a ma antrena acasa. Ca o fata constiincioasa, am mers la un magazin specializat si mi-am cumparat echipamentul necesar: saltea de gimnastica, saculeti pentru glezne si o pereche de gantere de 1 kilogram si uite asa, cu castile in urechi si cu sticla de apa alaturi mi-am reinceput antrenamentele.

Nu m-am gandit vreodata, ca un antrenament facut acasa poate fi la fel de eficient ca si la sala! Am transpirat si mi-am depasit limitele la fel cum as fi facut-o daca in fata mea era un antrenor. Mai mult de atat, deoarece nu exista limita de timp, am adaugat si exercitii care nu reuseam sa le fac la sala, fie pentru ca nu erau prevazute in programul de exercitii fie pentru ca nu aveam timp. Din acest punct de vedere, home workout-ul primeste o bila alba din partea mea. Un alt avantaj de care poti beneficia din plin, este muzica, pe care ti-o alegi dupa propriul stil si ritm si desigur, tu esti designer-ul propriul spatiu iar patul si peretele pot fi considerate aparate fitness. A trecut o saptamana de cand ma antrenez acasa si entuziasmul meu inca este la maxim. Am spus “inca” pentru ca, intr-adevar, a te antrena acasa e ca si cum ai merge pe muchie de cutit fiindca este nevoie de foarte, foarte multa disciplina si actiune. Unii vor spune ca motivatia este cea care lipseste, eu zic ca, motivatia este cel mai simplu pas.

    Motivatia o putem gasi in orice sau oricine. Actiunea este marea dilema. Azi sau maine? Acum sau mai tarziu?

In perioada in care am fost instructor de shaping, am intalnit persoane hotarate, altele mai putin hotarate, altele care detestau sportul, dar veneau pentru ca trebuie ceea ce pana la urma s-a dovedit a fi spre beneficiul lor si peste un timp, toate au inceput sa iubeasca sportul mai mult decat inainte pentru ca nu ai cum sa renunti la ceva care-ti face bine si-ti aduce zambetul pe buze. Cea mai mare realizare la care am fost martor a fost momentul in care unele dintre ele au inceput sa participe si la maratoane.

    Cum s-a intamplat aceasta schimbare?

Prin actiune, disciplina si consecventa. La fel de adevarat este ca acasa iti lipseste grupul, comunicarea, dar cine a zis ca nu le poti imbina? Astazi, avem o multitudine de optiuni de a ne ajuta sa ducem o viata mai sanatoasa. Antrenamentul de acasa poate deveni realitate daca o faci sa fie realitate sau poate deveni un mit, daca alegi sa devina mit.

Atunci cand nu reusesti sa ajungi la sala sau sa iesi la alergat iti programezi un antrenament acasa.
Ce zici, incerci?
Iti las aici si un video cu Cindy Crawford pentru o motivatia mai buna 😉

P.S. daca nu ai mai facut sport, inainte de a incepe sa te antrenezi acasa, iti recomand sa mergi la sala pentru a deprinde miscarile si pozitia corecta in timpul exercitiilor sau poti apela la serviciile unui antrenor personal.

(Visited 137 times, 1 visits today)

Comments

comments