Este stiut faptul ca mediul in care traim astazi este din pacate extrem de poluat. Aceasta neglijenta din partea noastra are efect direct si asupra celorlalte vietuitoare care nu au nicio vina ca impart cu noi aceeasi planeta. Pentru a trage un semnal de alarma vizavi de poluarea oceanelor cu deseuri din plastic, cei de la Adidas au facut mai mult decat doar sa vorbeasca, au actionat si au lansat pe piata adidasi ecologici.

In colaborarea cu Organizatia de mediu Parley for the Oceans, cei de la Adidas si-au propus sa recicleze si sa reutilizeze peste 11 milioane de sticle recuperate din zonele de coasta. Toate materialele vor fi folosite pentru confectionarea adidasilor dar si a echipamentelor sportive astfel, conform celor spuse de catre Eric Lidtke , membru al Adidas Group Executive Board:

“Vom face 1 milion de perechi de pantofi in 2017 folosind plasticul Parley Ocean iar scopul nostrum este sa folosim exclusive plastic reciclat in schimbul celui nou”

Design-ul adidasilor ecologici m-a cucerit de la prima vedere si cu siguranta isi vor face loc printre incaltamintea de sport din garderoba mea. Partea superioara a adidasilor UltraBOOST Uncaged Parley este confectionata din material textile altcatuit dintr-un amestec de plastic (95%) si poliester (5%) ambele fiind reciclate din ocean. Restul pantofului adica partea interioara, sireturile, materialul care acopera calcaiul, tesatura de la calcai si linia carea inconjoara glezan sunt create la fel din material reciclate.

(Visited 228 times, 1 visits today)

Comments

comments